Ügyfélszolgálat: +36 20 523 6919 info@albaklima.hu

Tájékoztatás koronavírussal kapcsolatban

Tisztelt Vásárlóink, Viszonteladó Partnereink!

Ezen az oldalon a koronvírus járvánnyal kapcsolatos Cégünket és Önöket érintő naprakész tájékoztatást igyekszünk nyújtani.


2020. március 27. péntek:

Kedves Szerelőink!

A 2020. március 24.-től hatályos 61/2020. számú kormányrendelet, több ponton is segítséget, illetve könnyítést tartalmaz az Adó- és járulékfizetésekkel kapcsolatban, például a KATA-s vállalkozásoknak is.

Az a KATA-s vállalkozás, amelynek főtevékenysége (főtevékenységnek azt kell érteni, amelyből az adózónak a rendelet hatálybalépését megelőző hat hónapban a legtöbb bevétele, de legalább bevételének 30%-a származott) pl.:

és fenti tevékenysége szerint 2020. február hónapban is KATA-s volt, az 2020. március, április, május és június hónapra mentesül a törvény szerinti tételes adó megfizetése alól, ami nem befolyásolja a társadalombiztosítási ellátásokra való jogosultságot és az ellátások összegét.

További könnyítés, hogy a KATA-s vállalkozás a 2020. március 1-je előtt esedékessé vált adótartozását a veszélyhelyzet megszűnésének negyedévét követő hónaptól 10 havi egyenlő részletben – az egyes részleteket a tárgyhó 12.  napjáig –fizetheti meg. Az adóhatóság a részletfizetés időtartamára pótlékot nem számít fel az adótartozásra.

Ha nem teljesül a részletek befizetése, akkor elvész a kedvezményre való jogosultság, és a tartozást egy összegben be kell fizetni. Ebben az esetben a tartozás fennmaradó részére késedelmi pótlékot is felszámol az adóhatóság.

Üdvözlettel,
Alba Klíma csapata
-----------------------------------------

 

2020. március 27. péntek:

Tisztelt Ügyfeleink, Szerelőink, Viszonteladó Partnereink!

A Miniszterelnök által ma bejelentett intézkedések nem korlátozzák a munkavégzést, így továbbra is zavartalan az ügyfeleink partnereink kiszolgálása cégünknél.

A munkavégzésünk során korábban a normál ügymenetnél is tudtuk alkalmazni az online érintkezés nélküli megoldásokat, de a jövőben kérünk mindenkit, hogy amennyiben teheti banki utalással fizessen és válassza az ingyenes kiszállítást a személyes átvétel helyett.

A kijárási korlátozások nem érintik a klímaértékesítést és klímaszerelést!
A kijárási korlátozások nem terjednek ki a munkavégzésre, így a rendelet értelmében ki tudjuk szolgálni az ügyfeleinket, partnereinket és el tudjuk végezni a telepítést, karbantartást.

A Magyar Közlönyben megjelent teljes rendeletet ide kattintva tekintheti meg, de kiemeltük a vonatkozó részletet: 

3. § A lakóhely, a tartózkodási hely, illetve a magánlakás elhagyására az e rendeletben meghatározott alapos indokkal kerülhet sor. (...) 

4. § (1) A 3. § szerinti alapos indok: a) a munkavégzés, a hivatásbeli kötelezettség, a gazdasági, mezőgazdasági és erdészeti tevékenység, valamint az ezek elvégzéséhez nélkülözhetetlen anyagokat, valamint eszközöket árusító üzletben (különösen a műszaki cikket, az építőanyagot és eszközöket árusító üzletben) történő vásárlás (...)

 

Üdvözlettel,
Alba Klíma csapata
-----------------------------------------

 

2020. március 26. csütörtök:

Tisztelt Ügyfeleink!

Ebben a nehéz időszakban is igyekszünk a lehető legnagyobb készletet tartani, hogy minden kedves ügyfelünk és viszonteladónk megtalálja az általa keresett terméket. A Gree és Syen termékből 2020.03.31-ig beérkezik a raktárunkba a 2020. teljes nyári szezonra tervezett mennyiség, így a kiszolgálás zavartalansága hosszú távon fenntartható lesz.

Üdvözlettel,
Alba Klíma csapata

-----------------------------------------
 

2020. március 24. kedd:

Tisztelt  Ügyfeleink!

A munkavállalóink és ügyfeleink egészségének megóvása elsődleges szempont részünkről, ezért üzletünkben ezüs-ion és formaldehid szűrővel rendelkező levegő fertőtlenítő ionizátort helyeztünk üzembe és tovább emeletük a takarítások számát emelt koncentrációjú fertőtlenítővel, ezzel is csökkentve a kockázatot.

Üdvözlettel,
Alba Klíma csapata
-----------------------------------------

2020. március 16. kedd:

Tisztelt  Ügyfeleink!

A Magyarországon kialakult általános egészségügyi veszélyhelyzet miatt, cégünk is megteszi az elvárható óvintézkedéseket.
Az F-concept Kft. / Alba Klíma) mindenben együttműködik a hivatalos szervek által előirányzott intézkedésekkel.
Jelen pillanatban a napi munkamenetünket a következő pontokban érinti:

  1. Korlátozzuk az üzletünk nyitvatartási idejét, új nyitva tartásunk munkanapokon:  2020.03.17-től 9:00-15:00h.
  2. Hétvégén az üzletünk zárva tart.
  3. Az eladótérben az ügyfeleink kizárólag annyi ideig tartózkodjanak ameddig a kiszolgálás tart és kerüljék a csoportos megjelenést.
  4. Fokozott higéniás szabályokat vezettünk be.
  5. A termékrendelések feldolgozását végző kollégáink otthoni, vagy váltott munkarendben fogják a feladatait végezni.

Reményeink szerint a helyzet az elkövetkező hetekben normalizálódik és minden visszaáll a megszokott rendbe.
Ha bármi kérdése merülne fel a leírtakkal kapcsolatban, kérjük keresse kollégáinkat a megszokott elérhetőségeinken

Hasznos linkek: https://koronavirus.gov.hu/

Üdvözlettel,
Alba Klíma csapata

-------------------------------------------